omaghemsidan

Ett filmprojekt i Rissne

I Borås har vi ett grymt företag (PPR Sweden AB) som relinar fjärrvärmeledningar med en unik metod, nämligen med kolfiber.
I Våras fick jag åka med upp till Risne STHLM ett par dagar för att dokumentera reliningen av ett rör, som hade varit väldigt besvärligt och kostsamt att gräva upp och byta ut. resultatet blev en film som visar hur processen ser ut.

En önskan var även ett filmklipp från ovan, vilket inte är helt enkelt där upp i och med Bromma CTR, flyger man där så lär man väl bli häktad.
Jag tog istället med mig masten, med den kan jag ju komma upp 10-12 meter, alltid något.

Men när det var dags så löste det sig på ett ännu bättre sätt, jag började nämligen samtala med en väldigt sympatisk äldre herre som kom förbi och var nyfiken på projektet, det visade sig att han bodde på översta våning i hyreshuset mittemot, jag lånade helt enkelt hans balkong och filmade därifrån, det kunde inte bli enklare.

/Ulf Odenspjut