Mot nya höjder.

Jag har nu på allvar börjat bygga vidare på en ny multikopter. En X8a dvs. 4 armar och 8 motorer. Min gamla hexa kommer dock finnas kvar i tjänst, den kan ju lyfta tyngre om det skulle behövas. Dessutom är det alltid bra att ha en extramaskin som backup.

Multikopter, drönare
Multikopter X8a

Fördelarna med X8an är högre säkerhet om någon motor skulle stanna, bättre och mer avancerat styrsystem och ett en betydligt stabilare och bättre gimbal (kameraupphängning) Denna har tre borstlösa motorer som håller kameran stabil och i våg även om maskinen gungar i vinden. Med denna gimbal går det även filma med riktigt bra kvalité.

Gimbal Multikopter
Gimbal från Swerotor

Men än återstår en hel del arbete innan allt är klart, videolänk, kameratrigger mm. och naturligtvis en del justreringar. Det är alltid en del bekymmer och problem innan allt fungerar som det skall, men det är ju problemlösning som jag gillar.

Ha en bra vecka!
/ulf

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *